3 Petua kurangkan sakit bersalin

Tips kali ni pendek sahaja.Tak adalah susah sangat cuma nak berkongsi apa yg di praktikkan waktu tengah sakit.Caranya ;

1.Sebelum pergi ke hospital, sediakan air selusuh,isi dalam botol dan bawa sekali ke hospital.Bila rasa sakit, minum air tu.Kebanyakan nurse pun tahu dan suruh kita minum air tu bila kita sakit.Jangan bimbang bawak je kat dalam labour room.

2.Masa dekat atas katil, bila rasa sakit datang ubah posisi berbaring.Baring ke kiri dan bukan ke kanan supaya jantung kita tak terhimpit untuk pam darah.

3.Bacalah surah maryam dan beberapa surah lagi berulang-ulang sehingga sakit tak terasa sangat.

Insyaallah sakit akan terasa reda. Jangan bimbang kalau rasa sakit sebab itu tandanya berlakunya penguncupan otot sebab baby kita dah nak melawat dunia baru dah sangat dah masa tu..

Balik dari raya haji nanti, saya postkan lagi pasal sakit bersalin ni ye.Tungguuuu…..

Pakar bersalin cyber,

Kak Rahimah

Related Posts with Thumbnails

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

2 Responses

  1. jam
    jam at | | Reply

    jantung belah kiri badan.
    kalau baring belah posisi kiri bukanke jantung akan terhimpit?
    saya pun x pasti,mcm mana kebenarannya, tapi agak khuathir.

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender