13 Responses

  1. intan
    intan at | | Reply

    hai,saya nak bertnyakan pasal bby ker….anak saya dah nak masuk 3 bulan tapi ada masalah pusat…memula berair then darah…pastu dah bengkak pulak….ish naik risau pulak.saya dah bubuh ubat pusat yg dibekalkan hospital…tue yg jadi mcm tue…ada x apa2 petua…

    ps: ibu muda

  2. Baby name meaning and origin for Petua

    [...] Petua menyembuhkan pusat bayi | Blog MySetBersalin.Com [...]

  3. rabia
    rabia at | | Reply

    salam. anak saya b’umur 26 hari tapi tali pusat masih blm tanggal. tiada jangkitan krn sdh bjumpa dgn dr. masih blh gunakah tdk petua air pucuk jambu tu? saya btol2 kebingungan. anak saya yg sulung tdk ada plk mslh ini.

  4. rose
    rose at | | Reply

    salam.sya nak bertanya pasal jambu jenis yg d maksudkan.sbb byk jenis jambu sebenarnya.tq

  5. rose
    rose at | | Reply

    salam.bby sya da 2 minggu lbih.lahir pd 31hb 3.pd 16hb 4 bru tanggal tali pusatnya.tp masalahnya skrng ni ialah pusat bby sya blm jg kering2 smpi skrng.saya sgt risau dgn mslh ni.tolonglah..tq

  6. khalil
    khalil at | | Reply

    assalammualaikum… saya mempunyai cahaya mata perempuan, masalahnye anak saya pusat tersembul keluar ,apa patut saya buat , sy telah jumpa pakar hospitan da ia adalah normal dan akan elok sendiri.. apa patut sy buat?

  7. naza
    naza at | | Reply

    tak adaka cara yg bole d praktikn untuk surutkan pusat baby yg tersembul

  8. maiza
    maiza at | | Reply

    salam,kak,saya tak tahu lah anak saya umur 2 bulan.pusatnya mcm bengkak dan keluar.bila itekan,rsa macam angin.tak ada apa2..tp bila mlm menangis sampailah kesubuh.saya dgn suami bergilir jaga.esok ke sekolah,mengantuk…apa ubatnya kak.

  9. eina
    eina at | | Reply

    saya maslina dari perak
    nak tanya…perut saya sngat besar….saya takut untuk bersalin normal…apakah pandangan

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)
Bulk Email Sender