Petua rumahtangga bahagia dari Doktor Fadzillah Kamsah

Salam ceria :) ,

Mulai minggu ini selaras dengan pra pelancaran laman web petuabahagia.com saya akan mula menulis tentang info dan petua-petua kesihatan, kecantikan , petua rumahtangga juga petua di dapur..he he … saya bukanlah orang yang rajin ke dapur  : ) .

 Oh ye..sedikit update tentang promosi pra-pelancaran petuabahagia.com. Tempahan special order dari pelanggan mysetbersalin.com telah pun penuh! Terima kasih atas sokongan pelanggan terdahulu. 

Promosi 10 pelanggan terawal masih lagi berjalan.Potongan harga 25 % di dalam Set Romantik masih lagi terbuka. Jangan ketinggalan .

 Kita terus ke post kali ini ye :) ,

Ini merupakan pertama kali saya menulis tentang isu atau petua rumahtangga. Semasa saya bertungkus lumus menyiapkan minisite terbaru saya salah satu cara yang saya lakukan ialah menonton video youtube Dr Fadzillah Kamsah.

Ketawa sorang-sorang saya mendengar celoteh Pakar Motivasi Nombor 1 ni. Yang menarik perhatian saya ialah apa yang di sarankan oleh beliau dalam memelihara keharmonian rumahtangga. Beliau kerap mengulang ayat bercintalah setiap hari dengan suami anda kerana cinta harus di pupuk tiap-tiap hari.

Apa maksudnya tu? Ha…maknanya janganlah hangat ketika anda masa mula-mula kenal saja dulu. Dah kahwin, dah ada anak mulalah buat-buat tak tahu aje.

Contoh yang beliau bagi sungguh menggelikan hati saya tapi penuh dengan pengajaran. Senang aje katanya kita selalu menegur orang jika berselisih di tengah jalan. Jadi apa kata kali ni kalau kita berselisih dengan suami kita dalam rumah..tegur beliau..

Ayat  Doktor Fadzilah lebih kurang begini ” Hai Cik Mat apa khabar?”

Atau kalau si suami berselisih dengan isteri dia tegur lah…” Hai Cik Kiah, lama tak nampak..mana pergi ?”

Bunyi agak kelakar tapi dengan bergurau senda dapat menceriakan rumahtangga . Kurang lah stress!

Jadi macammana? Nak praktikkan dari sekarang? Cuba-cubalah ye :) Nanti kita ulas lagi petua rumahtangga bahagia dari Doktor Fadzillah Kamsah ni. Ada 63 kesemuanya. Tunggu….

Kak Rahimah

 

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender