Asid folik semasa awal mengandung….penting

Selain obimin yang di perlu di ambil oleh ibu yang sedang mengandung, asid folik selalu di berikan oleh doktor di awal kehamilan.

Asid folik bertujuan untuk membantu mengelakkan bayi dalam kandungan anda kekurangan nutrien bagi mengelakkan kecacatan. Asid folik penting untuk tujuan perkembangan saraf ,otak bayi, tulang belakang, organ kulit dan tulang bayi.

Bagi yang merancang untuk mengandung, asid folik elok di ambil lebih awal tetapi mestilah atas nasihat doktor.

Jangan abaikan kesihatan dan pengambilan asid folik sewaktu mengandung untuk memastikan kandungan anda sihat.

Kak Rahimah

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

5 Comments on Asid folik semasa awal mengandung….penting

  1. ida
    March 27, 2009 at 7:53 am (6 years ago)

    salam..
    macam mana erk saya tak makan pun ubat yang doctor bagi..sebab bile saya makan saya akan mengalami mabuk yang teruk,jadi masa tu saya tak berani nak makan ape2 ubat pun..

    Reply
  2. rahimah
    March 28, 2009 at 6:31 am (6 years ago)

    w’salam Ida, cuba lah refer dekat doktor dulu tanyakan kenapa. Mungkin mabuk biasa waktu mengandung atau mungkin Ida tak sesuai dengan pil yg di beri.

    Reply
  3. nor
    September 14, 2009 at 5:10 pm (5 years ago)

    salam
    seawal berapa minggu kandugan nak ambil folic asid ni,dan ape beza ia dgn ubemin…t.kasih

    Reply
  4. ninie
    June 1, 2010 at 3:22 am (5 years ago)

    sy tlh mnglami keguguran pd usia kndgn 6mgu, tp slps 6bln berpantang sy didpti hamil lg…sy tkt kejadian sma akn berulang….bagaimanakah cara2 utk menjaga kandungan skrg (4mgu)

    Reply
  5. fairuzana
    January 6, 2011 at 2:52 am (4 years ago)

    sekira merancang mahu hamil boleh kan amik acid folik, so skrg sy just nk tau la cara pengambilan acid folik sehari bpe kali yerk…sblm/slps perlu makan…

    Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender