Boleh ke cabut gigi waktu mengandung?

Sakit gigi memang menyeksakan. Jika dah sakit, satu kerja pun tak boleh buat sebab satu badan pun terasa sakit. Kalau nak di cabut gigi yang dah rosak pun doktor tak cabut terus, tunggu sakit reda baru boleh di lakukan.

Tapi bagaimana kalau waktu mengandung gigi pulak sakit? Boleh ke cabut gigi waktu tu? Ia bergantung pada tahap kehamilan. Selalunya ( pengalaman sendiri …tapi dah lama :) ), doktor akan tanya samada kita sedang mengandung atau tak.

Kalau waktu tu perut kecik dan doktor tak perasan, sila beritahu doktor anda yang anda sedang mengandung. Biar doktor tentukan samada perlu di cabut atau di beri ubat dahulu untuk seketika.Ini kerana jika di cabut , di takuti ubat bius akan memberi kesan pada bayi dalam kandungan.

Kebiasaannya, jika anda masih di awal kehamilan doktor tidak membenarkan gigi anda di cabut. Tetapi jika ketika itu anda sudah 7 bulan ke atas, rawatan mencabut gigi yang sakit atau rosak boleh di lakukan.

Bertanya pada doktor keadaan anda pada waktu itu adalah jalan terbaik untuk mengelakkan sebarang komplikasi.

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender