13 Responses

  1. emma
    emma at | | Reply

    kak rahimah,

    tentang steril botol utk simpan ebm tu, selalunya saya boil air dalam periuk & then letakkan botol2 etc dalam 30 minit.
    baru2 ni anak sy kene virus yang berkemungkinan disebabkan handling botol.mungkin cara saya tak betol kot.

    selalunya saya rebus dan kalu botol tu tak kering sangat saya lap dgn lampin bersih atau kitchen towel.boleh ke sebenarnya?
    ada yg kata kalau ada basah sikit atau berwap, boleh je pakai terus sebab air tu bersih.ada yg suruh tunggu sampai kering.susah sikit sebab saya bekerja.

    boleh tolong advise?teima kasih ya.

  2. Botol Susu Dr Brown
    Botol Susu Dr Brown at | | Reply

    Buat ibu2 yang sedang mencari Botol Susu Kaca, Botol Susu BPA Free dan juga botol susu yang dapat mencegah Kolik, Muntah,

    Gumoh, dan tersedak…Anda dapat menggunakan Botol Susu Dr. Brown, dengan menggunakan teknologi dari USA, dirancang sangat

    aman untuk kesehatan bayi anda.

    Botol susu ini mempunyai semua keunggulan yang ibu-ibu butuhkan, Dapatkan segera di http://www.buydrbrownsbottle.com

    Untuk pembelian dengan jumlah tertentu dapatkan diskon menarik dan juga untuk reseller dapatkan juga harga grosir yang

    sangat murah (Keterangan liat di website).

    ship tp : Indonesia, Malaysia, Singapore

    Segera Hubungi :

    http://www.buydrbrownsbottle.com
    Call/SMS : +62 87 838 111 944
    marketing@buydrbrownsbottle.com

  3. kay
    kay at | | Reply

    kak rahimah,
    boleh x botol susu anak dibasuh dengan sabun macam basuh pinggan sebelum disteril?

  4. fizah
    fizah at | | Reply

    tempoh penggunaan botol susu bape lame ek?mcm sy botol susu byk utk simpan ebm.dh 3 bulan gne…

  5. HAIZA
    HAIZA at | | Reply

    bila botol susu direbus akan berlaku ‘tindak balas kimia’ kerana botol susu plastik , so akan beri effect ….confius la…camne ye…TQ

  6. sue
    sue at | | Reply

    baru-baru ni baby saya yg berusia 18 hari terkena jangkitan kuman..doc kata mgkin disebabkan botol susu yg x bersih…padahal saya pun ada merebus botol susu baby. Doc nasihatkan saya cr penjagaan botol susu yg sebenarnya…caranya ialah menggunakan sterilising tablets yg boleh diperolehi di farmasi…cr penggunaannya ada ditunjukkan didalam kotak strelising tablet tersebut…

  7. ziah
    ziah at | | Reply

    emrrmm..setahu saya, botol tk perlu di rebus.cz ia boleh sebabkan botol susu beby ble kuarkan bHn kimia lain..so baik guna tablet tu aje..

  8. nurul
    nurul at | | Reply

    ank saya da nk masuk 3bulan, kerap mengalami masalah cirit-birit, saya kurang pasti adakah di sebabkan oleh susu yang diminum tidak bersesuaian atau botol yg digunakan tidak bersih..tiada pengalaman dlm penjagaan bayi dan sekarang plak anak saya di jaga oleh ibu d kg…risau akan kebersihana botol tidak di teliti dengan betul menyebabkan baby saya mengalami masalah cirit-birit

  9. chemad
    chemad at | | Reply

    chemad
    anak saya sudah 3 bulan..tetapi tidak mahu susu melalui botol..bagaimana cara untuk memberikan anak kita minum mengunakan botol

  10. ana
    ana at | | Reply

    sbb tu kena beli BPA free bottle.. rebus pon selamat…. jgn la beli botol plastik yg xde brand tu….

  11. tiyangatmojo
    tiyangatmojo at | | Reply

    Yang paling praktis dan sehat tetap ASI langsung.

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender