Petua mengubati sakit mata

Salam ceria,

Beberapa minggu lepas, anak saya seorang demi seorang terkena sakit mata. Menjangkit dari rumah baby sitter saya la ni. Yang seorang tu sekejap aja, 3 hari dah elok.Yang lagi seorang lebih dari seminggu. Risau saya sebab takut pelajaran dia terganggu sebab seminggu tak ke sekolah.

Ubat doktor kurang berkesan pulak saya tengok. Ada cara lain yang saya baru tahu. Jadi saya kongsikan di sini ye. Ha…dapatkan teh bunga dari kedai singseh dan rebus hingga menggelegak.Setelah itu campurkan sedikit dengan gula untuk di buat minuman.

Insyaallah dalam masa 2 hari merah dan bengkak di mata cepat surut . Dan dalam masa yang sama anak kita mungkin cirit sedikit sebab panas badan dah mula keluar  ( sakit mata boleh buat kanak-kanak demam dan suhu badan naik ). Jangan risau dengan keadaan ni sebab itu maknanya sakit matanya dah mula nak sembuh.

Lepas ni siapa-siapa yang anaknya sakit mata boleh cuba ya.

Kak Rahimah

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

14 Comments on Petua mengubati sakit mata

  1. liza
    March 8, 2010 at 12:15 am (4 years ago)

    Assalamualaikum kak Rahimah,
    Terima kasih berkongsi petua,liza sekarang sakit mata nanti nak minta ibu beli teh bunga aduuhh..tak tahan sakit nie ..Liza ada letak post kak dalam blog liza.

    Thanks kak
    liza

    Reply
  2. lina
    May 15, 2010 at 4:03 am (4 years ago)

    Mamah aku lagi sakit mata…sedih deh…cepat sembuh mom…amiiiiiin…

    Reply
  3. nita cirebon
    May 20, 2010 at 4:32 am (4 years ago)

    seluarga minggu kemarin kami kena mata merah, terus kami obati dengan SENDOSETRON. Alhamdulillah sehari kemudian sudah sembuh dan hari kedua sudah kekantor.

    Reply
  4. Mahfuzah
    September 1, 2010 at 12:53 pm (4 years ago)

    Tq sbab bg ptue sakit mata.. :D :P

    Reply
  5. emer
    September 20, 2010 at 2:07 am (4 years ago)

    nita cirebon,SENDOSETRON tu apa?apa2 pun tqsbb kongsi petua nie..:)

    Reply
  6. HUSNA
    October 5, 2010 at 9:03 am (4 years ago)

    SAYA HUSNA BARU JE KENE SAKIT MATA KELMARIN… NAK SURUH ABI SAYA KEKEDAI SENSEI BELI TEH BUNGA.

    Reply
  7. farid
    October 22, 2010 at 4:58 pm (4 years ago)

    info tips yang berguna. sakit mata ni memang seksa.yang susahnya kalau berjangkit,kekadang sebab alergik. kalau ketumbit okay tak berjangkit.

    Reply
  8. ayumie_za
    January 11, 2011 at 6:31 am (4 years ago)

    skit mata?ramai org tkt utk mndekati kita….sedih sgt…org yg prnh rse tau dn fhm per prasaan kta bla skit mata….sy bli ubat kt farmasi SUFRADEX,,x sembuh g jmpe doktor, bg ubt CMC jg x smbh…

    Reply
  9. ctey
    February 14, 2011 at 2:35 am (3 years ago)

    tgh sakit mata ni, berjangkit dr anak yg sulung tu,si bongsu baby 3 bln tu pun da kene.aduiii

    Reply
  10. naza
    March 31, 2011 at 5:40 am (3 years ago)

    ak skng ngh skit mte ew..ksian3..ak xpt g skolh..bnyk mklumt ak xpt kt skolh..dh ar mgu dpn ak nk pekse..erm..kaian kn ak.. :cry:

    Reply
  11. siti
    March 23, 2012 at 2:30 pm (2 years ago)

    Aq sakit mata sapai x p koje….p hspita dpt mc… :D

    Reply
  12. ieyLa
    October 10, 2012 at 12:25 am (2 years ago)

    salam akk…oo elokke mnum teh bunga ni?? hope membantu laa…nk try jgak la nice tips nie..coz ank sy umo 2tahun tgh sakit mate nie…susa giler nk kasi ubat titis tu…cpt2 die pejam mata xnk bg titis kt mate yer tue..so cmne laa nk baik…da laa x tahan tgok mata yer yg comel tu bertahi…..eeiii…adoyaiii…..

    Reply
    • rahimah
      October 11, 2012 at 3:41 am (2 years ago)

      ieyla, cubalah dulu sebab anak saya masa tu serasi dan cepat elok.

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Petua mengubati sakit mata

  1. [...] Petua mengubati sakit mata | Blog MySetBersalin.Com reddit_url=’http://www.baby-parenting.com/baby/babyname/Petua’ reddit_title=’Baby name meaning and origin for Petua’ [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender