Petua mengubati sakit mata

Salam ceria,

Beberapa minggu lepas, anak saya seorang demi seorang terkena sakit mata. Menjangkit dari rumah baby sitter saya la ni. Yang seorang tu sekejap aja, 3 hari dah elok.Yang lagi seorang lebih dari seminggu. Risau saya sebab takut pelajaran dia terganggu sebab seminggu tak ke sekolah.

Ubat doktor kurang berkesan pulak saya tengok. Ada cara lain yang saya baru tahu. Jadi saya kongsikan di sini ye. Ha…dapatkan teh bunga dari kedai singseh dan rebus hingga menggelegak.Setelah itu campurkan sedikit dengan gula untuk di buat minuman.

Insyaallah dalam masa 2 hari merah dan bengkak di mata cepat surut . Dan dalam masa yang sama anak kita mungkin cirit sedikit sebab panas badan dah mula keluar  ( sakit mata boleh buat kanak-kanak demam dan suhu badan naik ). Jangan risau dengan keadaan ni sebab itu maknanya sakit matanya dah mula nak sembuh.

Lepas ni siapa-siapa yang anaknya sakit mata boleh cuba ya.

Kak Rahimah

Related Posts with Thumbnails

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

14 Responses

  1. Baby name meaning and origin for Petua

    [...] Petua mengubati sakit mata | Blog MySetBersalin.Com reddit_url=’http://www.baby-parenting.com/baby/babyname/Petua’ reddit_title=’Baby name meaning and origin for Petua’ [...]

  2. liza
    liza at | | Reply

    Assalamualaikum kak Rahimah,
    Terima kasih berkongsi petua,liza sekarang sakit mata nanti nak minta ibu beli teh bunga aduuhh..tak tahan sakit nie ..Liza ada letak post kak dalam blog liza.

    Thanks kak
    liza

  3. lina
    lina at | | Reply

    Mamah aku lagi sakit mata…sedih deh…cepat sembuh mom…amiiiiiin…

  4. nita cirebon
    nita cirebon at | | Reply

    seluarga minggu kemarin kami kena mata merah, terus kami obati dengan SENDOSETRON. Alhamdulillah sehari kemudian sudah sembuh dan hari kedua sudah kekantor.

  5. Mahfuzah
    Mahfuzah at | | Reply

    Tq sbab bg ptue sakit mata.. :D :P

  6. emer
    emer at | | Reply

    nita cirebon,SENDOSETRON tu apa?apa2 pun tqsbb kongsi petua nie..:)

  7. HUSNA
    HUSNA at | | Reply

    SAYA HUSNA BARU JE KENE SAKIT MATA KELMARIN… NAK SURUH ABI SAYA KEKEDAI SENSEI BELI TEH BUNGA.

  8. farid
    farid at | | Reply

    info tips yang berguna. sakit mata ni memang seksa.yang susahnya kalau berjangkit,kekadang sebab alergik. kalau ketumbit okay tak berjangkit.

  9. ayumie_za
    ayumie_za at | | Reply

    skit mata?ramai org tkt utk mndekati kita….sedih sgt…org yg prnh rse tau dn fhm per prasaan kta bla skit mata….sy bli ubat kt farmasi SUFRADEX,,x sembuh g jmpe doktor, bg ubt CMC jg x smbh…

  10. ctey
    ctey at | | Reply

    tgh sakit mata ni, berjangkit dr anak yg sulung tu,si bongsu baby 3 bln tu pun da kene.aduiii

  11. naza
    naza at | | Reply

    ak skng ngh skit mte ew..ksian3..ak xpt g skolh..bnyk mklumt ak xpt kt skolh..dh ar mgu dpn ak nk pekse..erm..kaian kn ak.. :cry:

  12. siti
    siti at | | Reply

    Aq sakit mata sapai x p koje….p hspita dpt mc… :D

  13. ieyLa
    ieyLa at | | Reply

    salam akk…oo elokke mnum teh bunga ni?? hope membantu laa…nk try jgak la nice tips nie..coz ank sy umo 2tahun tgh sakit mate nie…susa giler nk kasi ubat titis tu…cpt2 die pejam mata xnk bg titis kt mate yer tue..so cmne laa nk baik…da laa x tahan tgok mata yer yg comel tu bertahi…..eeiii…adoyaiii…..

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender