5 Panduan ringkas turunkan berat badan.

Saya tak  boleh tulis panjang-panjang hari ni sebab dah azan tapi saya nak postkan 5 tips saja dulu pagi ni.Nanti ada masa saya tambah lagi 5 cara sebab  ada banyak tips yang boleh di kongsi.

Pada sesiapa yang pernah baca tips ni boleh buat refreshment :) ya .

1.Berjalan merupakan senaman ringan. Jadi ringankan kaki anda untuk berjalan lebih ke tempat kerja . Kenapa tempat kerja? Sebab kita ni seharian kat tempat kerja jadikan aktiviti ni sebagai permulaan. Park kereta jauh -jauh sikit supaya kalori cepat terbakar.

2.Sambil kita tonton tv lakukan senaman ringan seperti sit-up atau senaman yang lain. Kata orang sambil berhibur sambil menurunkan berat badan. Boleh buat menari pocho-pocho kalau nak  .

3.Lebihkan minum air putih supaya lemak berlebih, tokson berlebih boleh keluart dengan lebih banyak dan cepat. Air putih bantu sistem penghadaman atau pencernaan dengan lebih teratur.

4.Lebihkan makanan berserat supaya perut tak terasa cepat lapar sambil senangkan pembuangan air besar.

5.Jangan makan lewat malam sebab kalori tak dapat di bakar sebab bila dah makan selalunya mata dah mula mengantuk dan time tidur dah sampai.

Itu saja sebab saya kena masak untuk anak-anak yang nak ke sekolah.

Jumpa lagi.

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

2 Comments on 5 Panduan ringkas turunkan berat badan.

 1. Hidet
  June 16, 2009 at 12:34 am (6 years ago)

  Salam.

  Ada kawan saya cakap, makan sebelum kol 7 malam pon bagus untuk diet.Dah cuba?

  Reply
 2. nani
  June 27, 2010 at 10:17 am (5 years ago)

  dah……………..

  Reply

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender