NPL Smart Solution selesaikan masalah ccris, ctos untuk yang berhutang

Hari ni topik saya lari dari niche biasa yang saya selalu lakukan.Sesekali lari dari topik dan bincangkan masalah yang berkaitan dengan kepentingan masyarakat.

Asalnya saya sedang sibuk membelek surat khabar pasal tarikh dan senarai uiversiti untuk anak saya. Belek -belek nampak pulak satu artikel ni dan rasa macam menarik untuk di kongsi bersama.

Saya rasa memang susah nak dapatkan rumah , kereta dan segala macam harta benda yang tidak dapat tidak kita terpaksa berhutang dengan bank. Kalau dah kahwin atau berkeluarga dan mempunyai anak dan tanggungan yang ramai  lagi la pulak dengan segala macam perbelanjaan lain yang terpaksa di tanggung.

Silap hari bulan ada yang tertunggak..walaupun yang sebenarnya yang menyebabkan tertunggak tu kesalahan kita sendiri ( ingat,salahkan diri sendiri dulu sebelum salahkan orang lain).

Saya sendiri pun pernah terkena bila terlewat bayar installment kereta sewaktu pergi ke Bukit Tinggi dan masa tu saya dah give up buat payment melalui internet banking sebab asyik failed. Tapi saya pun hairan bila officer bank tu cakap dengan saya abang dia guna internet banking tu ok je.Lepas tu saya try lagi dan berjaya.

Bagaimanapun bila saya buat payment 2-3 kali sebulan sebab nak elakkan interest bank pulak call kata tak boleh.Macam-macam lah mereka cakap dengan saya walaupun tujuan saya buat macam tu untuk cepatkan installment kereta saya supaya tak tertunggak ( saya baca tips tu kat internet untuk cepatkan bayarkan hutang kereta atau rumah dan sebagainya).

Saya rasa pihak bank memang sombong time ekonomi bagus tapi sanggup terima berapa saja yang kita mampu bayar time ekonomi merudum! Orang kerja bank bahagian financing ni sure tau part macam ni :)

Bercakap pasal hutang ni la bila saya baca artikel mengenai NPL solution selesaikan masalah hutang dengan interest yang menggunung saya rasa seronok pulak. Bukan apa, manalah tau kalau kena caranya dapat jugak saya selesaikan mana-mana loan yang rasa bank charge gile-gile ni.Kita kadang-kadang bukan baca syarat-syarat dan terma ( ye la..tulisan kecik dan memang di buat kecik supaya kita tak bersemangat nak baca betul tak ? ).

Saya rasa masalah pasal hutang yang paling banyak interest ialah kad kredit. Pihak NPL sendiri dah berjaya menyelesaikan banyak masalah hutang kad kredit begitu juga masalah lain .

Antaranya :

Mengurangkan baki hutang

Menhentikan tindakan lelongan harta dan menguruskan penjualan harta

Menghentikan saman muflis / merunding bayaran awal  untuk bebas muflis

Membebaskan dari masalah black list ( senarai hitam ) , muflis atau kebankrapan.

Menyediakan khidmat guaman, penilaian harta dan lain-lain lagi

Lain-lain perkhidmatan ada di nyatakan di dalam web rasmi NPL Smart Solution yang di asaskan oleh Tuan Hj Mohd. Klik di sini atau klik di side bar sebelah kanan blog ni untuk info lanjut mengenai perkhidmatan yang mereka sediakan.

Pejabat mereka di Bandar Baru Ampang dekat aje dengan rumah saya . Dekat atas kedai buku Pustaka Rakyat. Saya rasa khidmat mereka patut di war-warkan sebab pihak bank memang banyak menyorokkan sesuatu dari pengguna. Jadi kepada sesiapa yang bermasalah dan ingin menyelesaikan masalah yang berkaitan boleh hubungi Tuan Hj Mohd dengan  team beliau yang sedia membantu.

Lebih lagi saya suka ialah NPL Smart Solution ini syarikat bumiputera dan sebagai bumiputera saya patut rasa bangga dengan kewujudan mereka.

Dan sebagai pengguna kita mestilah berjati-hati supaya tidak terpedaya dengan terma-terma dan syarat yang kita mungkin kurang jelas mengenai loan atau pinjaman dengan pihak bank.

Sekali lagi saya ingatkan supaya salahkan diri kita sendiri dulu sebelum menyalahkan orang lain.Sebabnya kalau kita berhati-hati dalam perbelanjaan pasti kita tak terjebak dengan masalah seperti ini.

Saya pun faham kadang- kadang ada perkara mengejut yang memerlukan kita mengeluarkan belanja lebih dari sepatutnya sehingga menyebabkan kita tak sedar atau separa sedar ( betulkah ? ) yang kita akan menyesal kemudian hari.

Panjang dah post saya kali ni dan saya rasa nak masuk tidur sebab jam dah tunjuk 12 :35 am. Selamat malam !

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

10 Comments on NPL Smart Solution selesaikan masalah ccris, ctos untuk yang berhutang

  1. Sandman
    April 26, 2012 at 6:40 am (2 years ago)

    Saya sendiri telah mendapatkan khidmat rundingan dan penyelesaian dari NPL.

    Saya telah dikenakan caj2 faedah dari baki tertunggak kad caj saya yang mengakibatkan baki hutang saya melambung dari 1,800+ ke 18,000+.

    NPL telah berbincang dengan saya kaedah terbaik untuk menyelesaikan masalah saya, dan menunjukkan saya jalan penyelesaiannya.

    Hari ini masalah saya sedang diuruskan oleh NPL, dan IsyaAllah satu pengurangan yg besar sedang dirundingkan bagi pihak saya.

    Reply
  2. aloha
    June 27, 2012 at 2:47 am (2 years ago)

    boleh dapatkan alamat & no telephone NPL SMART SOLUTION ni?

    Reply
    • rahimah
      July 5, 2012 at 12:37 pm (2 years ago)

      Aloha, klik perkataan klik di sini dalam entri di atas untuk dapatkan no talipon pihak berkenaan..

      Reply
  3. nazri bin abdullah
    October 27, 2012 at 4:35 pm (2 years ago)

    Mcm mana nk da dapatkan khidmat NPL

    Reply
  4. ali
    April 4, 2013 at 1:43 am (2 years ago)

    hurm..mcm berminat nak dapatkan NPL ni.

    Reply
  5. mohd
    May 7, 2014 at 11:03 am (6 months ago)

    kes sy sudah hampir setahun diuruskan oleh pihak NPL..setakat ni tiada sebarang perkembangan dari mana2 pihak lagi. Cadangan saya untuk NPL adalah, sediakan satu sistem dimana pihak pengguna boleh masuk dalam sistem dan cek status kes mereka. Dengan cara ini ianya akan mengurangkan kerisauan kesemua pihak. Satu lagi agar pihak NPL haruslah mendengar segala keluhan pelanggan dan tidak mudah melenting dengan teguran dari pelanggan.Syabas kepada pihak NPL kerana sudah mempunyai persatuan PPPPM sendiri.

    Reply
    • rahimah
      May 8, 2014 at 4:14 pm (6 months ago)

      Cuba hubungi mereka semula dan bertanya jika ada apa-apa dokumen sokongan yang di perlukan.Pejabat mereka masih di Ampang dan saya baru sahaja membuat panggilan di sana.

      Reply
  6. MAHADIR
    August 7, 2014 at 2:54 am (3 months ago)

    ingin selesaikan masalah blacklist

    Reply
    • rahimah
      August 7, 2014 at 6:38 am (3 months ago)

      Mahadir, boleh hubungi NPLSmartsolution terus.

      Reply

1Pingbacks & Trackbacks on NPL Smart Solution selesaikan masalah ccris, ctos untuk yang berhutang

  1. [...] jalan penyelesaian walaupun kepala dah buntu. Meminjam lagi boleh kalau nama belum black list tapi dari terus meminjam rasanya masih ada jalan lain iaitu menggunakan khidmat rundingan orang [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge
;) :| :x :twisted: :roll: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :evil: :cry: :arrow: :P :D :?: :? :) :( :!: 8O 8)

Bulk Email Sender