Posts Tagged ‘minuman kesihatan dalaman wanita’

Khasiat manjakani

Semalam saya terima email dari Puan Menaka yang berada di Canada. Baru-baru ini ada saya siarkan gambar baby beliau. Saya memang banyak menerima email dan order dari pembaca blog ini yang berada di luar negara cuma saya tidak pasti dengan ‘keselamatan’ set bersalin yang saya hantar ke negara ‘mat salleh’ :)

Nampaknya mungkin saya boleh menghantar pesanan ke sana pula kerana Puan Menaka telah selamat menerima pesanan beliau ( rakan beliau tolong order dan kirimkan ke sana ). Terima kasih pada Puan Menaka yang sudi memberitahu saya :)

Saya teringat sebelum ini ada pembaca yang tidak mengenali bagaimana bentuk buah manjakani.Ye lah..kalau tak pernah guna dan memang susah jika kita duduk di bandar untuk mengenali rupa buah ini.

Cuba tengok rupa buah ni kat gambar di bawah.

Rupa buah ni sebesar guli dan berpuru  ( macam kulit katak puru ..he he ). Kepada wanita yang telah berkahwin dan baru bersalin, orang orang tua selalu sediakan biji manjakani waktu dalam pantang. Kalau untuk di makan, buah ni akan di rebus dan akan di buang kulitnya. Isinya akan di gentel kecik-kecik dan di makan bersama nasi.

Kalau makan cam tu je, rasanya ramai yang akan bulat biji mata sebab pahit!. Caranya masukkan dalam nasi sedikit dan telan kalau nak selamat :0

Ada juga yang makan dengan cara di masukkan dalam buah pisang dan telan.Pun okay jugak sebab tak terkena tekak waktu menelan.

Buah manjakani juga elok di buat basuhan pencuci intim wanita. Kalau nak yang real, selepas di rebus cuci bahagian intim dengan air rebusan ( bila air tu dah suam la ye ).Elok untuk elakkan jangkitan kuman . Dalam masa yang sama merapatkan vagina wanita.

Begitu juga kalau buah ini di asah .. gesekkan dekat pasu dan ambil sedikit untuk di sapu di bahagian intim. Kata orang tua ia merapatkan semula vagina dan merupakan cara paling senang tanpa perlu beli krim atau losyen.

Sekarang ni banyak produk keintiman dan minuman kesihatan wanita yang berasaskan buah manjakani. Boleh di katakan kesemua minuman kesihatan dalaman wanita mengandungi manjakani kerana khasiatnya yang tinggi. Salah satunya ialah minuman kesihatan Bidadari yang saya promosikan di laman web petuabahagia.com.

Faham-faham ajelah banyak tisu-tisu wanita yang rosak akibat dari melahirkan anak. Selain itu juga manjakani berupaya merawat penyakit keputihan , luka-luka lepas bersalin dan juga mencegah kanser( penyakit yang paling di takuti wanita ).

Pada yang sering mengalami masalah sukar buang air besar juga amat baik kerana manjakani mengandungi serat yang tinggi.

Pada wanita yang telah berkahwin dan sibuk berkerja seharian, anda amat di galakkan untuk mengambil minuman kesihatan dalaman wanita yang mengandungi manjakani. Bukan saja ia membantu memberikan tenaga dalaman , malah membantu kita dalam hubungan intim bersama pasangan.

Wah panjangnya saya post hari ini..Waktu subuh pun dah dekat dan saya nak cari borang income tax tahun lepas sebab belum submit lagi ni .. saya memang paling tak suka isi borang ni ;)

Jumpa lagi ye!

 

rahimah

Seorang surirumah sepenuh masa semenjak penghujung 2009 yang menjalankan perniagaan internet.Kesemua produk yang ada di laman web telah di uji terlebih dahulu sebelum di pasarkan untuk kepuasan pelanggan.Dapatkan tips , update dan promosi dengan melanggan newsletter mysetbersalin.com secara percuma.

More Posts - Website

Bulk Email Sender